НОВИНИ


Арестуваха мъж от Ал Кайда, който прилича на помощника на камикадзето от Бургас

30 5623 20.09.2012
Арестуваха мъж от Ал Кайда, който прилича на помощника на камикадзето от Бургас

Гранични полицаи са арестували в гората край граничното странджанско село Звездец чужденец, за когото се твърди, че е помагачът на камикадзето, взривено на 18 юли т.г. на летище Бургас, съобщи регионалният сайт "Бесове".



„Гонитбата в тъмното беше продължителна, хванаха го благодарение на това, че през нощта си беше напалил огън, за да се топли, от доста време се е укривал в Странджа", издаде източник от бургаския сектор на Гранична полиция.

При проверката на документите на задържания се оказало, че е пресичал многократно турската граница при ГКПП-Малко Търново и ГКПП-Лесово. Знаел български език. Веднага е бил отведен в Пето РПУ-Бургас, откъдето са го поели разузнавателните ни служби и представители на ГДБОП. При разпитите се е установило, че човекът принадлежи към нова мюсюлманска организация, клон на Ал Кайда.

На журналистически въпрос, вярно ли е, че е бил задържан съучастникът на атентатора от бургаското летище, Цветан Цветанов отговори следното: „Не, няма такава информация, която да е вярна". Човекът обаче поразително приличал на този от снимките, разпространени от МВР.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама