НОВИНИ


Араби се харчат до 8000 евро за българска булка

0 5135 24.09.2012
Араби се харчат до 8000 евро за българска булка

Цената на българска булка върви около 5000 евро. Мераклиите да станат европейци са отворили работа на цели адвокатски кантори, които са се посветили на новия бизнес.



Най-често желаещите да станат нашенски снахи или зетьове са руски граждани. Араби също напират да вземат български паспорт срещу брак с българка.

Фиктивното бракосъчетание е много доходен бизнес както за нашите кандидат-младоженци, така и за посредниците.

Запитванията за брак срещу гражданство постъпват най-вече от граждани на Русия, Пакистан, Иран, Ирак, Египет, Нигерия, Сирия, САЩ и Индия. Българските половинки пък са много търсени заради евтините тарифи за фиктивен брак.

От Русия кандидатите са предимно жени, а от арабския свят - мъже.

При арабите схемата най-често се организира с фиктивни булки от ромски произход от Южна България. Сватбата най-често се прави в Кипър, след което новото семейство се регистрира в България и чужденецът кандидатства за гражданство, пише "Телеграф".

Българите най-често пускат съобщенията за търгуване на брака си в интернет. В обявите се чете, че нашенските моми са готови да сключат граждански брак с мъж, живеещ извън ЕС. Тарифата за това е 3000 евро. Кандидатките са предимно жени от Хасково и Благоевград. Понякога тарифите достигат и 8000 евро. На офертите на мъже, най-често реагират жени от Русия и други бивши съветски републики.

Вариантите за фиктивната сватба са няколко. Единият е да се сключи брак в страната на чуждия младоженец пред български дипломатически представител, а в другия случай - чужденецът идва в България и се прави обичайното бракосъчетание. Понякога може и в страна от ЕС, отново в българското консулство.

Чужденците, сключили фиктивен брак с българи, получават туристическа виза, която после се преобразува и получават дълготрайна за престой у нас до 1 г. Тя се подновява, щом изтече. Новите снахи и зетьове могат да получат българско гражданство след 5 години от брака. През това време обаче те могат да пътуват спокойно в страната ни и по целия ЕС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама