НОВИНИ


Делян Добрев: Не ние прогонихме немския инвеститор RWE

25 5228 03.10.2012
Делян Добрев: Не ние прогонихме немския инвеститор RWE

Причини за отказа на RWE от проекта АЕЦ „Белене” са съвсем ясни. Има официално писмо за отказа им. Това каза на пресконференция министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.



В началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов възложи на икономическия министър Делян Добрев да се свърже с компанията RWE и да получи писмено причините за отказ от проекта "Белене".

Нареждането на министър-председателят дойде след твърдението на лидера на ПЕС и БСП Сергей Станишев, че сегашните управляващи са прогонили немския инвеститор.

Премиерът ми възложи да се свържа с RWE, но днес те имат празник и не можах да влезнем във връзка, каза Добрев по време на извънреден брифинг в министерството.

Той уточни, че преговорите с RWE са водени преди това правителство. Ние получихме само писмото за отказа. Преговорите са водени в продължение на 16 месеца, и ако някой не е успял да направи тези двете неща – да осигури финансиране, и да подпише договор, по-скоро трябва да се пита предишното правителство защо не го е направило.

Няма нова информация във връзка с американския инвеститор на проекта „Белене”, каза Добрев. На въпрос смята ли, че Конституционният съд трябва да се произнесе относно решението за референдум, министърът отговори, че това е тема на Народното събрание.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама