НОВИНИ


Социолози: Все още остават трайни нагласите ЗА Белене

6 5558 08.10.2012
Социолози: Все още остават трайни нагласите ЗА Белене
Мира Радева

46% от хората на този етап нямали мнение по темата за АЕЦ, а поставеният праг бил непосилен, отчита М. Радева. Дори без резултат от референдума това ще са най-добре похарчените пари, защото ще се направи разумният избор, смята К. Колев.



Най-важно за референдума е хората да научат за какво става дума, за да вземат информирано решение, и двете страни трябва да говорят, обяви по БНТ социологът К. Колев.

Не просто управляващите в момента, но в дългосрочен план, този въпрос е бил интерпретиран по различни начини. В обществото остават доста трайни и нагласите "за" АЕЦ "Белене", около 32% продължават да настояват за този проект, обясни колежката му от МБМД Мира Радева. Според нея въпросът е достатъчно сложен, но най-важното е ще се състои ли референдумът и ще даде ли плод. 46% нямали мнение, а поставеният праг бил непосилен. Този праг може да дискредитира темата референдум. Но за демокрацията това е от огромно значение, те добиват чувство за участието си в една демокрация.

Определено ще има плод и това е знанието, отговори Колев. Хората щели да разберат защитават ли се националните интереси; маса хора не се ориентирали ясно все още. Хората трябва да мислят, бъдещето им зависи от тях, смята той. направете разумния избор, призова той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама