НОВИНИ


Цветанов обеща 2000 полицаи повече от 2013 г.

20 6284 15.10.2012
Цветанов обеща 2000 полицаи повече от 2013 г.

2000 полицаи ще бъдат назначени към общините до края на 2013 г., обеща вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред участниците в Осмата годишна среща на българските местни власти, която се провежда в Пловдив.



В момента тече процедура по назначаването на 435 полицейски служители на територията на цялата страна, която трябва да приключи до края на година, още близо 500 служители ще бъдат назначени в първите три месеца на следващата година.

Предстои обявяването на конкурси за назначаването на още 1019 служители, като до септември - октомври и те трябва да се включат в структурите на МВР, поясни вътрешният министър.

Над 100 души се борят за едно място. В Академията на МВР са се явили около 1500 кандидата за 135 работни места. Според Цветан Цветанов хората искат да работят в системата на МВР, тъй като виждат, че правителството има политическа воля да се бори с престъпността

МВР предвижда още до края на 2013 г. да бъдат набавени в различните населени места общо 250 нови пожарни автомобила, посочи още Цветанов. Около 42 нови пожарни вече са дадени. Още 10 ще бъдат дадени на общините до края на годината.

В момента се води диалог и се уточняват начините, по които да бъдат сформирани доброволните отряди към общините за действия при бедствия и аварии. Вицепремиерът похвали общините, които вече са въвели видеонаблюдение, тъй като това давало резултат при разследването на престъпления.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама