НОВИНИ


Камикадзе нацели челно Ивайло Московски край Ловеч

38 8690 19.10.2012
Камикадзе нацели челно Ивайло Московски край Ловеч

Транспортният министър Ивайло Московски пострада след тежка катастрофа край ловешкото село Голец на път за Варна около 14 ч.



Инцидентът е причинен от Фолксваген, изпреварващ колона от три автомобила и аварирал ТИР и се е ударил челно в колата, в която са пътували министърът, началникът на неговия кабинет Анджелина Тотева, секретарката му и шофьорът.

Транспортният министър и спътниците му бяха приети в ловешката многопрофилна болница.

Министърът е с изкълчване на ръката, в съзнание и контактен. Първоначално лекарите имаха съмнения за счупвания на ръката и ребрата, но след преглед със скенер те са отпаднали, съобщи за bTV изпълнителният директор на МБАЛ Ловеч д-р Тихомир Бенев. Лекарски екип е тръгнал от София, за да го транспортира в Правителствена болница.

В лечебното заведение са докарани още трима души - шофьорът на автомобила, в който е пътувал министър Московски, и две жени от неговия екип - секретарката му и шефката на кабинета му Анджелина Тотева.

Първоначално от полицията съобщиха, че Анджелина Тотева е с два счупени крака, но от медицинското заведение уточниха, че има само травми. Останалите от екипа на министъра са с охлузвания. Други ранени при катастрофата няма.

Заради тежкия инцидент е затворен първокласния път I-4 в Ловешка област и движението се отбива през село Голец, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

 

Московски се е возел в автомобил на транспортното министерство, а не с кола на Националната служба за охрана, съобщиха от НСО.


По-рано днес той присъства на откриването на новата учебна година в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в София.

Около 14.00 часа бе предвидено да бъде в Габрово, където да направи инспекция на ремонт на ж.п. гара и да открие изнесено работно място на пощенската станция. По-късно министърът трябваше да участва в кръгла маса „Традиция и предизвикателства” заедно с колегите си Томислав Дончев и Делян Добрев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама