НОВИНИ


Бъдете здрави, да не ви урочасат жълтите медии!

34 6716 20.10.2012
Бъдете здрави, да не ви урочасат жълтите медии!

Мартин Карбовски пое щафетата срещу жълтите издания, след като тежката тема беше подхваната от Гала в началото на седмицата й в предаването „На кафе”.



Водещият на „Карбовски директно” е съгласен с  жълтите вестници, че е лош човек, но не приема, че е лъжец. Възмутен е срещу неверните писания за рейтинга му, който се бил сринал. „Аз живея за този рейтинг.” 

Карбовски цитира в ефир заглавие от пресата: „Баумгартнер ограби България”, статия илюстрована как австриецът, поставил рекорд за Книгата на Гинес, скача в тоалетната и това – на първа страница.

„Подобни писания не трябва да бъдат наричани жълти, а кафяви, и в никакъв случай журналистика”, каза главният редактор на вестник „Репортер” Петьо Блъсков. Тази „журналистика” се роди заради неграмотността, пошлостта, ниската култура и е толкова успешна заради анонимността, съгласи се и Гала, която също беше гост в предаването.

Това е престъпление, а вестниците са оръжието на тази криминалност. Главният редактор на вестника е съучастник, от него трябва да се търси отговорността на анонимните драскачи, предложи Блъсков, а Гала настоява, освен за пързо производство и за високи санкции.

„Защо за футболното хулиганство има съд по бързата процедура, а за клевета да няма”, даде пример със задържаните футболни фенове за хулиганство в средата на тази седмица Петьо Блъсков.

Той отрече да воюва със Съюза на българските журналисти, където членува.  „Това е изключителна организация, с престъпно управление”. Той каза на водещия, че дори и членовете на конгрес на СБЖ преди две седмици не са получили отговор на въпроса и на Карбовски колко всъщност е заплатата на шефката на СБЖ Снежана Тодорова.

Съдя „Блиц” за клевета, че съм окрал съюза. Аз съм дарител на тази организация, освен че не съм взел и една стотинака неправомерно. Но продължават клеветите по мой адрес, негодува Петьо Блъсков.

И тримата засегнати – Мартин Карбовски, Гала и Петьо Блъсков, настояват за съд по бързо производство и големи санкции. Няма нужда от нов закон.
Бъдете здрави, да не ви урочасат жълтите медии, поздравиха се журналистите за финал.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама