БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Погват събирачите на дългове

4 6616 21.10.2012
Погват събирачите на дългове
интернет

Дела срещу фирмите, събиращи дългове, могат да бъдат заведени от Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ). Представителите на колекторските фирми често се представят неправомерно като съдии и тормозят хората.



Зачестили са случаите на спекулации от страна на събирачите на дългове, които буквално рекетират хората, алармираха от КЧСИ, пише „Стандарт”.

Множество длъжници на мобилни оператори, ВИК, Топлофикация и електроразпределителни компании са подали жалби, че яки момчета посещават домовете им, пращат писма или се обаждат по телефона с различни заплахи от типа "Ще опишем имуществото ти, ако не си платиш до утре" или "Няма да можеш да напускаш страната, ще обявим навсякъде, че си длъжник" и т.н.

Тези "мними" частни съдебни изпълнители посочват несъществуващи регистрационни номера, имена и адреси на кантори, а всъщност са работници във фирми за събиране на дългове. Това деяние е подсъдно, ако бъде доказано, и за това съдебните изпълнители са готови да съдят "бирниците" не само защото уронват престижа им, но и тормозят хората.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама