НОВИНИ


“Единство” краде и от Командира

30 5654 24.10.2012
“Единство” краде и от Командира
Иван Костов

СДС се раздира от слухове след създаването на новия съюз "Единство". Стари и нови лидери наточиха шпагите и ги кръстосаха в името на синята идея. Последната мълва, която обиколи "Раковски" 134, е, че има идея Национален съюз "Единство" да напусне СДС.



И да стане самостоятелна формация, която впоследствие да търси обединение със СДС и ДСБ. Засега всички замесени страни отричат това да е така, пише в. Стандарт.

Тримата учредители на фракцията Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Ваньо Шарков, които искат рестарт на Синята коалиция, тествали по места дали могат да се отделят от СДС. Те разпитвали местните лидери дали са съгласни да отидат в "Единство". Най-голямата изненада била, че за лидери на новото формирование се спрягали хора от ДСБ - Светослав Малинов и Радан Кънев. "Явно искат да оберат недоволните от СДС и ако има такива - и от ДСБ. Засега обаче Радан и Светослав са доволни от политиката на Командира. И нямат никакво намерение да го напускат", казват запознати в синята заверата.

"Няма такова нещо. 99% ви казвам, че никой не е разговарял нито с мен, нито със Светослав Малинов да оглавяваме нова формация", изненада се Кънев, зам.-шеф на ДСБ. По думите му този слух звучи твърде абсурдно. "Доколкото знам, "Единство" няма да напускат СДС. Възможно е хора от формацията да са обикаляли и говорили такива неща, но аз нямам подобна информация", допълни Кънев.

"Пълни измислици", реагира и Ваньо Шарков от СДС. "Това надминава всякакви фантазии. Доколкото знам, хората, които напускат Костов, отиват при Кунева. А пък и ние никъде не сме обикаляли и агитирали за излизаме от СДС", категоричен бе депутатът пред "Стандарт". "Единство" успя да ядоса синия лидер Емил Кабаиванов. Според него Нейнски, Шарков и Димитров искали да си заплюят кресла в парламента. "В преговори за гарантиране на депутатски места няма да влизам", отсече лидерът на "Раковски" 134. Това изказване пък вбеси Шарков. "Самият Кабаиванов ми предложи да водя депутатската листа в Търново. Това стана на 11 септември, когато бе първият Национален съвет на СДС след избирането му за лидер. Не знам кой се пазари за депутатски места!", скочи докторът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама