НОВИНИ


"Гласът" на МВР Варна си ритна трудовата книжка със "селския глупак"

68 14055 25.10.2012
"Гласът" на МВР Варна си ритна трудовата книжка със "селския глупак"
Калинка Пенчева bTV

Бойко Борисов разпореди на ръководството на МВР да освободи от длъжност говорителя на ОДМВР - Варна Калинка Пенчева. Разпореждането на премиера е във връзка с недопустими квалификации от страна на Пенчева като служител на МВР към български гражданин и заради уронване престижа на ведомството.



Калинка Пенчева заяви пред журналисти, че Боян Максимов, авторът на снимка, която показва как полицаи спят в патрулен автомобил, е "селски глупак, който се чуди какво да прави". Според нея инструкцията за патрулната дейност позволявала на полицаите да правят 30-минутна почивка на всеки 12 часа и те можели да използват това време, както намерят за добре.

Не закъсняха и карикатурите по темата. Автор на тази е варненецът Петър Радев, публикувана от Varnautre.

Пенчева си е позволила недопустими квалификации като служител на МВР към български гражданин, с което е уронила престижа на ведомството, според Бойко Борисов, който е кръстник на първородния син на Калинка Пенчева – Димитър, припомня Дарик.

Самата Пенчева заяви, че няма информация да е освободена от поста си и ще разбере за какво става въпрос, след като се върне от отпуск другата седмица. Ръководството на полицията в морската столица също не е уведомено за решението на Борисов.

Срещу Калинка Пенчева е образувано и дисциплинарно производство – отново по нареждане на премиера, заради тежко нарушение на служебната дисциплина. Бившият вече говорител получи и пряка заплаха със съд от варненеца, който стана субект на изразните й средства.

Снимката, публикувана в социалната мрежа, за която Боян Максимов си спечели селската квалификация от говорителя на МВР Варна Калинка Пенчева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама