НОВИНИ


Цветанов изчаква за уволнението на Калинка Пенчева

14 5808 26.10.2012
Цветанов изчаква за уволнението на Калинка Пенчева
Цветан Цветанов

Уволнението е възможно наказание за говорителката на МВР-Варна, но ние сме правова държава, не бих могъл да се произнеса преди да е приключило дисциплинарното производство.



Това каза министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов, цитиран от „Преса”.

Има достатъчно доказателства, за да предположим уволнение, но искам да приключи проверката, допълни министърът. Постъпката е недопустима за говорител на МВР, това поведение може да провокира агресия, заяви Цветанов.

"В момента има дисциплинарно производство, след като приключи, ще се запозная с всички факти и ще взема своето решение. Искам да спазим всички процедури, които са залегнали в закона за МВР и правилника за приложението на закона", разясни министърът.

Вчера стана ясно, че скандалната говорителката на ОДМВР – Варна Калинка Пенчева ще бъде освободена от длъжност с решение на премиера Бойко Борисов, след като в продължение на години бившата разследваща журналистка Пенчева заплашваше и унижаваше колегите си в морската столица. Уволнението идва само ден след като Боян Максимов, който преди време публикува снимка в социалната мрежа на спящи полицаи в патрулка, заяви пред БГНЕС, че Пенчева го е нарекла „селски глупак”.

"Госпожата Калинка Пенчева, която е официално лице на полицията за Варна каза едни неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Преди време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак", каза Боян.

"Аз си плащам осигуровките сам най-малкото, а на нея всичко й се плаща благодарение на глупаци като нас, всички нас. Това е, което мога да кажа по въпроса. Надявам се нещата да се променят някой ден", каза още Боян Максимов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама