НОВИНИ


Младенов: Няма да подкрепим Македония в ЕС на всяка цена

28 6715 29.10.2012
Младенов: Няма да подкрепим Македония в ЕС на всяка цена
Министърът на външните работи Николай Младенов Интернет

Нашата цел никога не е била и няма да бъде да блокираме Македония или друга страна по пътя и към Европа. Това заяви в Благоевград министърът на външните работи Николай Младенов. Той обаче бе категоричен, че България няма да подкрепи присъединяването на Македония в ЕС на всяка цена.



Външният министър обяви, че докладът на Европейската комисия препоръчва да се даде дата за започване на преговори за членство на Македония в съюза. Това е докладът, който идва от комисията, и който по-късно се обсъжда от държавите- членки на съвета, посочи той.

Младенов подчерта, че е важно България да формулира ясно своите притеснения, след което да се вземе решение за започване преговорите на Македония с ЕС. Според него проблемите на Балканите няма да се решат, ако загърбим миналото си.

Въпросът е, че ние смятаме, че има някои сектори, които трябва да са отразени в този доклад, които не са взети предвид и си го казваме това абсолютно нормално, каза още министърът.

Но това е въпрос на вътрешна технология, а не на политически дебат. При нас се превръща в политически въпрос, защото това не е правено до сега и не е извървяно като механизъм, поясни Младенов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама