НОВИНИ


Дянков: Повече пари за БАН - не! В цял свят няма пари!

45 5591 02.11.2012
Дянков: Повече пари за БАН - не! В цял свят няма пари!
Симеон Дянков

БАН няма да получи допълнителни средства през тази година, докато единственият аргумент за искането им, че нямат достатъчно пари, съобщи в НС министърът на финансите Симеон Дянков.



В цялата държава няма достатъчно пари, в цяла Европа няма достатъчно пари, в целия свят няма достатъчно пари, отсече министърът. Адаптирането на дейностите на БАН към нуждите на обществото и бизнеса е обвързано с финансиране на проектен принцип и не смятам, че никой от моя екип е обещавал или може да обещава допълнителни средства в рамките на 2012 г. Бюджетът вече е приет и никой няма право да обещава повече пари, продължи по темата той.

Допълнителни средства можело да се отпуснат само за конкретни проекти. Самият Дянков разговарял за това с покойния председател на БАН академик Стефан Додунеков. Сега чакал да бъде избраното новото ръководство на академията, за да продължат разговорите. Тази година БАН има бюджет от 60 млн. лева, като по линия на проектното финансиране от страна на правителството, на националните програми и от Фонд "Научни изследвания" към Министерството на образованието са получени допълнителни 30 млн. лв. БАН разполагала и с 29.5 млн. лв. собствени приходи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама