НОВИНИ


Плевнелиев разговарял "неформално" за АЕЦ "Белене" с Медведев

20 5483 05.11.2012
Плевнелиев разговарял "неформално" за АЕЦ "Белене" с Медведев
Росен Плевнелиев

В Лаос в частност станало дума за сложните отношения около ядрените проекти. Русия оставала заинтересовани от проекта АЕЦ "Белене".



Президентът на България Росен Плевнелиев е обсъдил с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев в неформален разговор въпроси, свързани с изграждането с руско участие на българска атомна електроцентрала, съобщава РИА „Новости”, цитирайки изявление на руския вицепремиер Аркадий Дворкович.

Срещата се е състояла в Лаос, където се провежда годишната среща на държавните и правителствените ръководители „Азия-Европа”. „В рамките на неформална беседа с президента на България, в частност стана въпрос за сложните отношения около ядрените проекти. Но въпреки това разговорите продължават и ние оставаме заинтересовани от този проект”, заявява Аркадий Дваркович.
 

РИА „Новости” припомня дългия процес, около изграждането на нова атомна централа в България, започнал през 2005 г., с обявяването на строежа на АЕЦ „Белене” до пролетта на 2012 г., когато българското правителство се отказа официално от проекта. Агенцията припомня също така и предстоящият референдум, на който българските граждани ще се произнесат на 23 януари 2013 дали искат страната им да продължи да развива атомния си отрасъл.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама