БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Сините прогнозират актуализация на бюджет 2013 след изборите

2 5291 07.11.2012
Сините прогнозират актуализация на бюджет 2013 след изборите

След изборите догодина бюджет 2013 ще бъде актуализиран. Това е прогнозата на Синята коалиция, която обяви още веднъж, че няма намерение да подкрепя макрорамката за следващата година.



По думите на съпредседателя на коалицията Мартин Димитров бюджетът за следващата година е направен да издържи шест месеца. „Веднага след това ще рухне и новото правителство, което и да е то, трябва да започне да прави нов бюджет при направени огромни предизборни разходи в много тежка ситуация", допълни той. Сините прогнозират нов пик на кризата през 2013 година, който ще постави нови изпитания пред страната ни.

Другият съпредседател на коалицията Иван Костов е категоричен, че бюджет 2013 не съдържа никакви антикризисни мерки, не обещава увеличение на доходите, а повишаване на нивото на безработицата. „Ако се гледат приоритетите на този бюджет, се вижда, че най-неприоритетни функции за бюджета са здравеопазването, съдебната власт, науката, образованието и националната сигурност, ако се съди по бюджета на ДАНС. А най-приоритетна се оказа социалните помощи и обезщетенията, които ще нараснат с 6,9 на сто. Същото го направи и тройната коалиция, когато трябваше да намира пари да купува гласове. Това е политиката на тройната коалиция, която ние не можем да подкрепим", коментира Костов.

Той изрази становището на депутатите от коалицията, че трябва да гласуват против тези бюджети на правителството.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама