НОВИНИ


Германци не желаят българска конкуренция по летищата

4 5274 08.11.2012
Германци не желаят българска конкуренция по летищата

Премиерът на германската провинция Хесен Фолкер Буфие влезе в остър спор с Еврокомисията заради плановете й да въведе дерегулация на наземното обслужване по летищата. Той изрази категоричното си несъгласие да се конкурира с български фирми, които се славят с най-ниските цени при обработването на багажите и отвеждането на пътниците до самолета.



На годишния прием в хесенското представителство в Бюрксел той заяви: “Нямаме против конкуренцията, но когато тя е за стандарт, качество и сигурност, а не само за цени. Не желаем да се конкурираме с българите за летищното обслужване.”

“Не най-евтиният, а най-добрият трябва да печели поръчките”, каза още Буфие, съобщава "24 часа". В Хесен се намира най-голямото летище в Европа – франкфуртското.

Европейската комисия иска да въведе повече конкуренция при избирането на фирмите, обслужващи наземно летищата. Аргументът й е, че само така могат да се намалят закъсненията на полетите.

70% от тях се дължали на проблеми с наземното обслужване - от зареждането на самолетите през возенето на багажите до кетъринга.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама