НОВИНИ


Марковска ще разследва доноса срещу нея

18 5680 08.11.2012
Марковска ще разследва доноса срещу нея
Виолета Марковска

Ден след като поиска авторът на сигнала срещу нея да бъде издирван, новоизбраният член на Конституционния съд (КС) – Виолета Марковска, все пак се сети да поиска и информацията от „доноса” да бъде проверена.



В писмо до председателя на КС Венета Марковска заявява, че ще поиска още днес от Прокуратурата проверка на информацията, изнесена в сигнала срещу нея, съобщи Агенция „Фокус”.
 
Марковска заявява, че ще положи клетва едва след като има резултат от проверката на изложената в „доноса” информация и отпадане на съмненията в нейната репутация като човек и съдия. Не е обяснено обаче какво ще последва, ако все пак в „анонимния”-„донос”- „пасквил” са изложени и верни факти.

„През последните седмици, за съжаление, станах жертва на анонимен донос срещу мен, с който се опитаха и продължават да се опитват, да петнят името ми, което съм градила и запазила чисто през целия си 38-годишен професионален стаж. Тези опити излязоха извън предела на нашата държава”, пише в писмото на Марковска до председателя на КС.

Разпростирането на сигнала стана възможно, тъй като Европейската комисия се усъмни в непрозрачност при избора на конституционни съдии от парламентарната квота. Броени часове след избора на Анастас Анастасов и Венета Марковска Европейската комисия разкритикува остро Народното събрание, че прикрива сигнали срещу кандидатите за конституционалисти.

Сигналът всъщност пресъздава публикация от преди 2,5 г., в която се твърди, че след арест на приятеля на Марковска - Георги Георгиев, полицаите, които са го задържали, са уволнени. Осветяването на случая и обстоятелството, че уволнението е дошло след среща на магистрата с висш представител на МВР, принуди вътрешния министър Цветанов да възстанови полицаите на работа.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама