НОВИНИ


"Роженските мечки" срещу "Бистришките тигри" в мач за спасяване на обсерваторията

8 6514 13.11.2012
"Роженските мечки" срещу "Бистришките тигри" в мач за спасяване на обсерваторията

Учените от заплашената от затваряне обсерватория "Рожен" се принудиха да търсят алтернативни начини за финансирането на астрономическия комплекс.



Служителите на обсерваторията са сформирали отбора "Роженските мечки", чиято цел е чрез мачове да събира допълнително пари за научно-изследователска дейност, съобщава БГНЕС.
 

„Роженските мечки" са отправили покана към отбора, в който играе премиера Бойко Борисов, „Бистришки тигри" за свой пръв съперник. С парите от публиката на място и от телевизионни права учените се надяват да успеят да спасят обсерваторията.
 

В официално обръщение в интернет клип капитанът на отбора на роженските мечки - Янко Николов, който е оператор на големия телескоп в астрономическия комплекс, кани бистришките тигри да премерят сили на футболното игрище: „Последните три години Рожен страда от сериозен недостиг на средства. През 2010 г. бяха отпуснати допълнително пари за функциониране. Няма индикации това да се случи тази година и затова ние търсим алтернативни начини за набавяне на средства. Затова искам да ви представя нашия футболен отбор „Роженските мечки", обяснява капитанът. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама