НОВИНИ


Окончателно: Вдовицата на Самоковеца е невинна

3 7936 16.11.2012
Окончателно: Вдовицата на Самоковеца е невинна
Ангелина Димитрова

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оправда вдовицата на Константин Димитров-Самоковеца за контрабанда на стоки за около 700 000 лв. и пране на пари. Две съдебните инстанции преди това също обявиха, че Ангелина Димитрова е невинна.



Съпругата на убития в Амстердам на 6 декември 2003 г. Косьо Самоковеца бе съдена за това, че като негов съдружник през 2000 г. е внесла незаконно над 2000 вида стоки на цена 697 741, 37 лв. Второто обвинение е, че през 2003 г. е изпрала пари чрез продажбата на 400 дяла от дружеството "Борогруп травъл Лондон" за 40 000 лв. на компанията "Адамко" ООД. Разследването срещу семейството започва през 2003 г., когато Самоковеца е още жив.

Очаква се след окончателната оправдателна присъда запорът над имотите на Ангелина Димитрова да бъде вдигнат.

"Ангелина Димитрова е оправдана на основания, които са съществували още при образуването на производството. От самото начало е било ясно, че тя не е извършила никакви престъпления. В този смисъл воденето на делото е плод на нездрави амбиции, за които до момента е платил данъкоплатецът. И ще плаща още, защото предстои завеждане на дело по Закона за отговорността на държавата", заяви пред "Правен свят" адвокат Ина Лулчева, която защитава Димитрова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама