НОВИНИ


Комисията "Янев" да се заеме с разваления боб

2 5891 16.11.2012
Комисията "Янев" да се заеме с разваления боб

Депутатът от левицата Добрин Данев внася днес в антикорупционната комисия на Яне Янев сигнал, свързан с програма "Благотворителност" на земеделското министерство и снабдяването със стоки на хора в неравностойно положение, съобщиха от пресцентъра на БСП.



По думите на Данев голяма част от позициите в търга са спечелени от една фирма – "Фантастика 95", при това на цени, които са много по-високи от борсовите.

 

"Разликата, която възлиза на около 4 млн.лв., вместо да отиде за 300 хил. бедни в страната, отива в джоба на тази фирма", възмущава се депутатът от БСП.

От Българската агенция по безопасност на храните съобщиха преди близо 2 седмици, че са конфискували около 7 тона негодни храни след извършени близо 20 000 проверки. Именно фирмата "Фантастика 95" достави заразен фасул за социално слаби.

 

Мая Манолова добави, че по време на парламентарния контрол следващата седмица социалистите ще питат Мирослав Найденов дали фирмата е санкционирана. "От разликата в цената на боба фирмата е спечелила над 1 млн.лв.", изтъкна Манолова.

Корнелия Нинова обяви, че внася сигнал за Красимира Спасова и Лора Димитрова, които станаха известни като пиарките на Мирослав Найденов и които спечелиха обществени поръчки на завишени цени.

Двете бивши служителки на Агенцията по храните получиха по 50 000 лв. "за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter", въпреки че регистрацията в тези социални мрежи е абсолютно безплатна.

В същото време една от дамите - 25-годишната Кристина Спасова, за кратко време е успяла да закупи два офиса за над половин милион лева. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама