НОВИНИ


Споразумението за газа-точната пресечна точка между интересите на България и Русия

13 5039 17.11.2012
Споразумението за газа-точната пресечна точка между интересите на България и Русия
Димитър Гогов

Вече няма да се прави бизнес на гърба на Булгаргаз чрез посредници. Потребителите ще получават газ по максимално преференциални цени.



Още от 1-ви януари цената, по която Булгаргаз продава, ще се намали. Това трябва да се усети и от потребителите, заяви по Тв 7 шефът на Булгаргаз Димитър Гогов.

Това споразумение е точната пресечна точка между интересите на Булгаргаз и Газпромекспорт, по-надолу пружината щеше да се натегне, коментира още той.  Като плащачи ние сме много коректни, увери той и каза, че независимо, че сме малък потребител, сме много важни заради потока, който върви през нас. Всички компресорни станции след последната в Украйна, са тук в България, в Румъния няма такива. Сега, вкарвайки газа директно, Газпром си гарантира, че ще работи през коректна и технически сигурна територия.

Гогов каза, че отношенията с Газпром никога не са били хладни, а сега вече ставаме и съседи чрез "Южен поток". Вече ще купуваме директно от Газпромекспорт. Вече няма да се прави бизнес на гърба на Булгаргаз, а нашите потребители ще получават по максимално преференциални цени газ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама