НОВИНИ


Марковска зле, отивала дори към крайности

66 8984 19.11.2012
Марковска зле, отивала дори към крайности
Венета Марковска

Това разкрива Георги Георгиев, човекът до съдията през последните години. Ние сме приятели, но не делим един покрив. Много от близките приятели се разграничиха, разказва той.



Венета Марковска е зле. Много зле. По принцип е с ниско кръвно, през последните дни е със 170 на 110. Такъв позор не е преживявала никога в живота си. Отива дори към крайности, казва за "24 часа" Георги Георгиев, човекът до Венета Марковска през последните години. Той е в основата на сигнала срещу нея за търговия с влияние - за придобитите от бизнесмена като дарение имоти се допуска, че са свързани с гледани в същото време от съдийката важни дела във ВАС.

Тя няма медиен опит. Ситуацията ужасно я притесни. Обърка се, казва още Георгиев. До този скандал тя си беше авторитет. Самото гласуване и подкрепата от всички партии с изключение на Синята коалиция, вносителят на сигнала, го показа, обяснява Георгиев.

Когато анонимният сигнал беше внесен в парламентарната комисия, тя искаше да се оттегли, но съвети от различни страни повлияха да продължи. Защото, даде ли си оставката в такъв момент, признава вина. После искаше да не встъпва, докато не се изчистят съмненията в морала. Макар да няма вина за това - целият случай е върху мен, тя отговаря за трето лице! За моите дарения, които освен всичко друго са под условие родителите ми да ги ползват, докато са живи. Бог да ги прости и двамата, живеехме заедно, аз се грижех за тях и е нормално да ми прехвърлят къщата. Имам и сестра, навремето й дадоха апартамент и решиха да оставят на мен къщата в "Бояна" (която е на 80 години, 80 кв. м.), другия апартамент и един селски имот. По същия начин се грижа за сестрата на майка ми, тя няма наследници и затова също дарява на мен апартамента си. С покупка съм придобил още 60 квадрата в "Бояна" - имахме чупка между нас и комшията, продаде ни ги и си изправихме оградата. Това са прословутите терени. Внушава се и че нямам доказани доходи, затова е избрана формата на дарения, казва още Георгиев.

Беше объркана, притеснена, реагира прибързано. Вижда микрофони, опитва веднага нещо да отговори. Човешко е да е притеснена, когато я притискат за личния живот. Ние сме приятели, но не делим един покрив, както и тя обясни. Много от близките приятели се отдръпнаха, заключава огорчен Георгиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама