НОВИНИ


Дон Цеци проговори виетнамски: "Бойко" значело "супермен"

13 5488 21.11.2012
Дон Цеци проговори виетнамски: "Бойко" значело "супермен"
Цветелин Кънчев

Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев беше оправдан и по двете обвинения срещу него: че е рекетирал ген. Никола Николов заедно с останалите подсъдими и за незаконно притежание за боеприпаси.



Останалите двама от групата получиха осъдителни присъди за това, че в периода 13-30 ноември 2009 г. в София са принудили ген. Николов да им даде 165 хиляди евро, като го заплашили, че ще разгласят обстоятелства за него, които да го компрометират като шеф на Гражданска защита и като зам.-председател на Постоянната комисия по бедствия и аварии към МС.

 

Христо Върбанов - Ицо Папата получи 6 години затвор. Третият подсъдим Димо Димитров беше осъден на 3 години условно с 5 г. изпитателен срок.

Димо Димитров трябва да заплати и глоба от 2 хиляди лева, а Ицо Папата 5 хиляди лева, но ще се раздели и с една четвърт от имуществото си.
 

Димитров и Върбанов трябва да изплатят близо 313 хиляди лева обезщетение на ген. Николов, който не присъства. И на двамата им се приспада от присъдата времето, прекарано в ареста.

 

Цветелин Кънчев пък заяви, че очаквал такова развитие. Обяснявал си  цялото дело като лошо стечение на обстоятелствата, защото в телефонен разговор с Ицо Папата споменавал името на премиера Борисов и тъй като разговорът не бил на български, не ставало ясно в каква връзка се използвало то.

Медиите да проверят какво означава Бойко на виетнамски, поръча Кънчев, но след това преведе, че Бойко значело „супермен".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама