НОВИНИ


Комисари ще се лишат от бонуси

28 5441 28.11.2012
Комисари ще се лишат от бонуси
Анна Страшимирова

Членовете на Комисията за защита от дискриминация ще върнат бонусите си под натиска на общественото недоволство. Това обяви шефката й Анна Страшимирова пред bTV.



"Реверанс", за да не се провокира недоволство, ще направят деветимата комисари, които са получили най-големите допълнителни възнаграждения - от по около 3000 лева.

Страшимирова обаче заяви неколкократно, че останалата част от администрацията няма да връща пари, тъй като ги е заслужила. "Във всяка една администрация се правят подобни възнаграждения по законовия ред. В момента така се получи, защото имаме възможност", каза тя.

Според обяснението й раздадените бонуси не са ощетили никого – парите били спестени във Фонд „Работна заплата” – от незаети шест бройки и от служители, напуснали заради пенсиониране или по взаимно съгласие.

Някой се стреми да покаже комисията в "най-черни краски", докато никой не си задавал въпроса в какви условия работят нейните служители, твърди тя.

"Твърдо заставам зад служителите и мисля, че те имат право да получат допълнително възнаграждение. Струва ми се, че има известна степен на тенденциозност. Вероятно атаките идват от бивши членове на комисията", каза Страшимирова.

По думите й негативната кампания идвала в "труден и тежък момент" – когато ще се гласува бюджетът на комисията. Председателят се оплака, че институцията е с най-малко пари в държавната администрация, дори имало намерения да им бъдат орязани 500 000 лева, с което бюджетът да падне на 1 380 000 лева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама