НОВИНИ


Радион Попов пострада в катастрофа

2 6120 01.12.2012
Радион Попов пострада в катастрофа
Радион Попов, бивш зам.-министър на външните работи Преса

С натъртвания и различни травми, но без опасност за живота е бившият заместник-министър на външните работи Радион Попов, който катастрофира в късния следобед вчера на пътя между казанлъшките села Хаджидимитрово и Шейново. Попов е настанен в хирургичното отделение на МБАЛ -Казанлък, където е оставен за наблюдение.



Причината за инцидента е несъобразена скорост и употреба на алкохол.

Автомобилът на бившия зам.-министър пикап "Ситроен" е идвал от село Хаджидимитрово в посока Шейново, а 38-годишният неправоспособен водач на другия автомобил "Ауди" А6 е идвал от центъра на Шейново в посока Хаджидимитрово, съобщава БГНЕС. След като са се сблъскали колите, Аудито се забива в дворна ограда.

Шофьорът без книжка е карал с 1,18 промила алкохол в кръвта. Тепърва ще се прави кръвна пробва, която ще установи дали и Попов е употребил алкохол. Нанесени са значителни материални щети и по двете коли.

Само преди седмица името на Попов отново влезе в медийното пространство, с делото, което той води срещу външния министър Николай Младенов заради неизпращането му за посланик в Саудитска Арабия.
От 1-ви декември 2010-та година с Указ на президента Георги Първанов Попов е назначен за посланик в Саудитска Арабия, има и издаден агреман от арабската страна,  но до момента не е подписан от страна на българския министър - председател.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама