НОВИНИ


Президентът препоръча Игнатов да се обясни в НС

14 4870 05.12.2012
Президентът препоръча Игнатов да се обясни в НС
Росен Плевнелиев

Да се чуят аргументите на министъра и комисиите защо са избрали точно тези да спечелят, какъв е смисълът на техните проекти, препоръчва държавният глава.



Министърът на образованието Сергей Игнатов да даде обяснения в парламента по случая с класираните проекти по Фонд "Научни изследвания", препоръча президентът Росен Плевнелиев. Правителството се гордее с прозрачен подход в много отношения, така че ще бъде в интерес на министър Сергей Игнатов наистина да покаже, било то от най-високата трибуна, било то в някои от парламентарните комисии.

Разбира се, съм далече от мисълта, че винаги на 100% трябва да чуем всички, защото много често, когато аз бях министър, съм бил свидетел, да го кажем в прав текст: Няма обществена поръчка, на която да няма печеливши и губещи, и винаги губещите са давали всичко от себе си, за да може да се чуе и техният глас. Няма нищо лошо. Именно затова е добре да се чуят аргументите на министъра и комисиите защо са избрали точно тези да спечелят, какъв е смисълът на техните проекти, защо са конкурентоспособни, как ще допринесат за държавата, препоръча Плевнелиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама