НОВИНИ


Мартенс шокиран от Станишев

75 6910 06.12.2012
Мартенс шокиран от Станишев
Вилфрид Мартенс, председателят на ЕНП

Вилфрид Мартенс е шокиран от думите на Сергей Станишев, по повод недемократичното му изказване, че този, който не иска да си тръгне с мир, ще си тръгне по друг начин и го призова да оттегли думите си.



Коментирайки правителството на премиера Бойко Борисов, Сергей Станишев заяви във вторник, че "този, който, когато загуби доверието на хората, не иска да си тръгне с мир, по демократичен начин, ще си тръгне по друг начин", пише Преса. "Наистина съм шокиран, че председателят на втората най-голяма политическа партия в Европа е могъл да направи подобно недемократично изказване по време на пресконференция" - заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс.

През 2009 г. правителството на премиера Борисов получи четиригодишен управленски мандат в рамките на честни и демократични избори след многобройните национални и европейски провали на социалистическото правителство, оглавявано от Станишев.

Оттогава насам Бойко Борисов запази макро-икономическата стабилност на страната, проведе ефективни реформи и използва разумно европейските фондове за България. Премиерът Бойко Борисов има парламентарно мнозинство, и, както всяко демократично избрано правителство, в края на четиригодишния си мандат отново ще поиска доверието на гражданите", заяви председателят на ЕНП.

"Затова смятам изказването на Сергей Станишев за неприемливо и противоречащо на утвърдените европейски стандарти за демократичност. Очаквам от лидера на социалистическото политическо семейство да поправи своята грешка, като незабавно оттегли думите си", допълни председателят Мартенс.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама