НОВИНИ


РЗС: Няма да допуснем изборни манипулации

16 5586 06.12.2012
РЗС: Няма да допуснем изборни манипулации
Лидерът на РЗС Яне Янев

Във връзка с разпространените спекулативни твърдения, че РЗС „се уреди с представители в изборната администрация”, партията изпрати отворено писмо до медиите.



„От началото на т.нар. демократичен преход до днес всички партии, преминали 4-процентовата бариера, са имали свои представители в ЦИК, РИК, ОИК и СИК. Тази възможност бе отнета на РЗС за президентските и местните избори през 2011 г. Сега на практика се връща старото положение и се отстранява една несправедливост, пишат от РЗС.

РЗС има потенциал и за разлика от другите парламентарни партии може да представи за председатели, секретари и членове на комисии подготвени и с необходимия опит личности, се казва в писмото.

БСП и г-жа Манолова са наясно от частичните избори в Кюстендил, че нашите застъпници преди тези на ГЕРБ, БСП и всички останали, бяха обработили резултатите и не допуснаха изборите да бъдат опорочени. Можем да излъчим над 10 000 обучени активисти, които няма да допуснат каквито и да било изборни манипулации.

Важно е да уточним, че на парламентарните избори през 2009 г. няколко от парламентарно представените партии като Атака, Синята коалиция и ДПС в над  20% от секционните избирателни комисии в страната не излъчиха нито един свой представител поради липса на структури. В тези СИК-ове представители имаха само БСП, ГЕРБ и РЗС. Затова смело можем да заявим, че нашата партия е един от най-сигурните гаранти за честни избори и в най-задънените региони на страната”, посочват от РЗС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама