БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


"Булгаргаз" предлага догодина новата цена

3 5194 10.12.2012
"Булгаргаз" предлага догодина новата цена

„Булгаргаз" ще внесе окончателното си предложение за нова цена на природния газ от догодина. Шефът на държавното дружество Димитър Гогов вече анонсира, че искането ще е за намаление от около 9 на сто от цената, която действа през последните 3 месеца.



От новата по-ниска цена на синьото гориво ще зависи и поевтиняването на парното и топлата вода.

До незначителна промяна в предложението на „Булгаргаз" за нова цена на синьото гориво може да се стигне при благоприятна промяна в курса на долара. Това уточни миналия четвъртък Димитър Гогов.

„Разбира се, че съм си сложил някакъв резерв, защото не искам да изляза пак - ще използвам този израз - лъжливото овчарче, макар че ДКЕВР се стреми да ме изкара такъв", коментира Гогов.

Средата на ноември страната ни подписа с Русия нов договор за доставка на газ - посредниците отпаднаха, а заложената в него тарифа е с над 20% по-ниска от тази, по която страната ни купуваше преди 1 април тази година.

Въпреки голямата отстъпка енергийният министър Делян Добрев потвърди вчера, че „Булгаргаз" не може да си позволи природният газ да поевтинее с повече от 9 на сто. Причината е финансовото състояние на дружеството.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама