НОВИНИ


Алексей Петров иска на свобода, бил болнав

27 7884 12.12.2012
Алексей Петров иска на свобода, бил болнав

Основният обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров поиска да бъде освободен от ареста. Софийският градски съд ще се произнесе за настояването му утре. Според адвокат Васил Василев задържането му в ареста е изтезание по европейските конвенции, тъй като Петров има и тежък здравословен проблем, който при условия на задържане под стража му причинява болки и страдания.



Адвокатите на бившата барета Ина Лулчева и Васил Василев са категорични: "Петров беше задържан с мотива, че е подбуждал да лъжесвидетелстват свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева.
Постъпило е обаче писмо от Районната прокуратура в Тетевен, в което се посочва, че по случая е образувано досъдебно производство, което се води срещу неизвестен извършител, а не срещу Алексей Петров. Затова Петров трябва да бъде освободен".

 

Освен това Петров има и тежък здравословен проблем, който при условия на задържане под стража му причинява болки и страдания. "Нито в ареста, нито в здравното заведение, където той е настанен, той може да поддържа адекватен режим. Това е изтезание по европейските конвенции", категоричен е адвокат Василев.

 

Адвокат Ина Лулчева посочи, че Алексей Петров все още е в ареста, защото се търсят всички възможни средства той да бъде злепоставен.

Лулчева и Василев обаче за пореден път не коментираха кои конвенции са нарушени от техния клиент, когато е измъчвал, рекетирал и заплашвал със смърт десетки хора. Тези му действия бяха описани с потресаващи подробности от свидетели по делото "Октопод". Не става ясно също, дали адвокатите пледират жерлтвите на октопода да бъдат компенсирани за шантажа и насилието на петров, както са описани тези му деяния в обвинителния акт, който е около 200 стр.

Василев и Лулчева също така не казват нищо за предишното пускане на Алексей Петров от ареста, когато те твърдяха, че е тежко болен и ако не му се направят три спешни операции може да се стигне до фатален изход. Тогава съдът го пусна да се лекува и оперира, но Трактора вместо в операционната се оказа кандидат за президент на страната и проведе многомесечна кампания без да се оплаква от болежки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама