НОВИНИ


Почина детето, пострадало при взрив на пиратки

3 6286 12.12.2012
Почина детето, пострадало при взрив на пиратки

Почина 7-годишното момче, пострадало при взрива на пиратка в село Тюркмен, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Свети Георги".



В продължение на 10 дни то остана в дълбока кома.

Състоянието на детето е останало критично по време на целия му болничен престой, уточниха от университетската болница. В първите часове след инцидента няколко екипа хирурзи направиха серия от изключително сложни операции на 7-годишното момче.

В резултат на инцидента детето е било с фрактури на лицето и ръката, множество наранявания на меките тъкани и изгаряния на лицето, кървене на ушите, пневмоторакс, колапс на белия дроб и мозъчен оток. Детето пострада на 1 декември, когато заедно с двама свои приятели на 7 и на 10 години, пострада при игра с пиратки в пловдивското село Тюркмен.

Първоначалното становище за причините, довели до взрива в шахта между два изоставени обора, използвана за дезинфекция на животни, е натрупване на газ.

Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на телесни повреди по непредпазливост. Взетите проби за експертиза все още не са готови, съобщи районният прокурор Гергана Мутафова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама