НОВИНИ


Агитацията "за" и "против" АЕЦ "Белене" настъпва във фейсбук

8 5262 12.12.2012
Агитацията "за" и "против" АЕЦ "Белене" настъпва във фейсбук
Кампанията стартира преди Нова година

Кампанията за референдума стартира на 27 декември, реши Централната избирателна комисия. По закон тя се открива 30 дни преди датата на народното допитване. Приключва в 24.00 часа на 25 януари 2013 г.



Най-ожесточената агитация се очаква да се разяри във Фейсбук. Освен, че е позволено, не струва и пари. Централната избирателна комисия (ЦИК) реши социалните мрежи да не бъдат считани за проводник на медийни услуги. Съгласно решението на ЦИК в деня на изборите съвсем спокойно може да се агитира както във Фейсбук и Туитър, така и в личните блогове и това не е незаконно. В социалните мрежи вече се прескачат групи "за" и „против” строежа на централата.

Кампанията за АЕЦ "Белене" ще се води на български език. На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава. На него трябва да е написано, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Информацията трябва да заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и да е разположена в обособено поле. В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание, пише в решението на ЦИК още.

Агитационните плакати са абсолютно забранени в обществения транспорт. Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали. Не могат да се публикуват и излъчването на анонимни материали.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама