ПОЛИТИКА


Алексей Петров тикал Надето Нейнски за президент

153 14887 13.12.2012
Алексей Петров тикал Надето Нейнски за президент
Надежда Нейнски

Нов потрес се стовари върху публичното пространство. Главният обвиняем по делото „Октопод” Алексей Петров ходатайствал Надежда Михайлова-Нейнски да бъде кандидат за президент на СДС и ДСБ на последните избори.


Схемата за натиск била чисто ченгеджийска и включвала елементи на измама. Шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков бил поканен на среща от Михаил Михайлов, бивш шеф на пресцентъра в кабинета „Костов” и бивш агент на Шесто управление на ДС. Разговорът трябвало да се състои в ресторант на столичната ул. „Славянска”. Когато влязъл в заведението Марков се озовал очи в очи с бившия големец от ДАНС и сегашен обвиняем за тежки криминални престъпления Алексей Петров, известен още като Трактора. Той седял сам на маса и пушел пура. В цялото заведение нямало нито един друг клиент. Това разказа самият Марков пред Николай Бареков в „Гореща точка” на ТВ-7. Марков заяви още, че очаква след разкриването на тази конспиративна среща, срещу него да се излеят тонове помия, затова сподели детайли от сгледата, която според него е заснета поне от един източник и скоро ще се появи в публичното пространство.

Борис Марков не си тръгнал веднага след неприятното изненада, защото преценил, че като политик трябва да приема всякакви предизвикателства и провокации. Разговорът започнал с няколко общи фрази, но в един момент появилият се Михайлов поставил въпроса директно: „Надежда е кандидатът за президент на СДС, нали?!”

Ал. Петров дал бащински съвет на СДС относно Надежда Нейнски...

 

Марков обяснил, че решението не е еднолично и че Нейнски е един от кандидатите. Било му показано ясно обаче, че именно Надежда трябва да е този кандидат.

15-20 минути след началото на срещата в ресторанта влязъл и лидерът на РЗС Яне Янев. Той се присъединил към групичката и първото, което казал било: „Нали Надежда е кандидатът на СДС”.

В този момент Марков станал и си тръгнал. Пред ресторанта той вдигнал скандал на посредника Михайлов, че е организирал подобна среща без да го уведоми, че на нея ще присъства и Петров.

Още същият ден Борис Марков уведомил лидерът на „сините” Мартин Димитров за организирания капан и натиска в подкрепа на Надежда Неински. Провел се разговор между ръководството на СДС, след което евродепутатката вече не била сред основните кандидати. Реакцията на хората била спонтанна. За случилото се бил уведомен и депутатът от СДС Димо Гяуров, бивш шеф на НРС.

 

Припомняме:

26.10.2010, Едвин Сугарев пред бТВ

 

Според Сугарев бившата лидерка на сините свикала извънредно заседание на НИС заради покушението над Алексей Петров.

“Тогава аз бях на морето и ме извикаха да се върна специално за това заседание, което беше наистина парадоксално. Такова заседание не е имало и по повод убийството на Луканов. Беше извикан точно генерал Атанасов (тогава шеф на НСС) да характеризира това лице и той го характеризира като изключително отмъстителен гангстер. След което с политическата кариера на този генерал в СДС беше свършено. Той просто беше отбиван от всякакви възможни кандидатури.” Според Сугарев това станало с помощта на лидерката Надежда Михайлова: “Защото тя беше лидер на СДС тогава и тя решаваше кой ще бъде примерно в листата на градските съветници и къде ще бъде.”

На въпрос на водещия имал ли е Алексей Петров влияние върху СДС, Сугарев отговаря: “Аз не знам дали е имал влияние върху СДС тогава. Аз само ви казвам фактите, каквито са.”


----------------------------

Повече от ясно е, че Надежда Нейнски ще отрече да е знаела за каквато й да било среща. Тя е над тези неща. Тя е в Европарламента, има важни задачи, народна и даже международна мисия. Освен това е заета да създава ново СДС, вероятно ще се представи и за ново лице (Меглена Кунева вече го направи). Освен това самата тя обясни вече, че с Трактора само са тренирали. Усилени тренировки - нищо повече. А хората какви глупости си мислят. Ама тъпи хора, какво да ги правиш...

 

По друг повод и на майтап поетесата Любов Дренска-Френска написа накипрено куплетче. Ето го:


БЪДИ МОЙ ЧЛЕН

Любими, Костов пак се справи:
виж - цяла партия направи!
Как искам да съм твоя партия
и аз: на живо - не на хартия!
Ела при мен, бъди мой член,
членувай смело, мили, в мен!
Недей стоя, провесил нос -
ела и дай ми членски внос!
Редовно гледай да го плащаш,
че иначе, любими - схващаш!...



Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама