НОВИНИ


Образователното министерство ще помогне на пияната учителка, браво!

17 5647 14.12.2012
Образователното министерство ще помогне на пияната учителка, браво!
Милена Дамянова

Регионалният инспекторат по образованието ще обсъди как да помогне на учителката от столичното 130-то училище, която влезе пияна в клас, заяви заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова.



По думите на Дамянова обществеността не трябва да се настройва срещу провинилата се Илияна Иванова, защото тя е самотна майка на 3 деца и вероятно има тежка съдба.

„Трябва да призная, че това е една тъжна история. С РИО ще направим всичко възможно да й помогнем, защото според мен тази жена има нужда от помощ. Искаме да намерим най-доброто решение", каза зам.-министърът, цитирана от Дарик.

Дамянова коментира спорния законопроект за задължително предучилищно обучение на 4-годишните, който предизвика протести на несъгласни с новото изискване родители. Четвъртокласниците, които са посещавали детска градина и предучилищна показват по-добри резултати на изпити и външно оценяване, уточни тя.

Като причина за ниските резултати пък зам.-министърът посочи социалната среда на децата, както и факта, че не при всички българският език е майчин.

„Децата, които са били в детски градини 3 и повече години имат 49 точки повече от децата, които са пребивавали в детска градина 1 година или по-малко", обясни Дамянова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама