БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


От забранителния списък Пловдивският панаир скача на борсата

3 6051 14.12.2012
От забранителния списък Пловдивският панаир скача на борсата

Държавата ще продаде дела си в „Международен панаир – Пловдив” АД през Българската фондова борса. Дружеството ще бъде извадено от забранителния списък за приватизация, гласи внесена в парламента вчера промяна в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.



Държавният дял от 49,63% в "Международен панаир - Пловдив" АД ще бъде продаден през Българска фондова борса. Превръщането на Панаира в публично дружество би създало по-голяма прозрачност в управлението му и би подобрило контрола върху него от страна на Комисията за финансов надзор, гласят мотивите.

"Доволен съм, че най-после се разбра, че всички инсинуации през тези 3 години, които тормозеха мен, семейството ми и екипа ми от служители в Панаира приключиха", коментира Георги Гергов за Радио "Фокус" Пловдив.

"От четири години чакам това решение", каза бизнесменът, който държи мажоритарния пакет от Панаира. Той успя да придобие мажоритарен дял с увеличения на капитала през 2006 г. Бившият министър на икономиката Трайчо Трайков поиска от съда да обяви за недействителни тези вдигания на капитала, но опитът му приключи без успех.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама