НОВИНИ


Делян Добрев: Тоталната забрана за пушене трябва да отпадне

16 5273 15.12.2012
Делян Добрев: Тоталната забрана за пушене трябва да отпадне

"След форума в Китай, има три компании, които са в производството на автобуси и решиха да направят предприятия в България.



Първото тази седмица подписа договори и започна реализация на проекта", каза в интервю за предаването на Дарик радио „Годината” Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

„Сигналите, които получавам от Япония след форума вчера в Токио, също са много добри. Имаме две компании, които ще инвестират в България. Едната отново е автомобилопроизводството. Това, което ме радва е, че успяхме да намерим партньор от японска страна на българска компания в сферата на високите технологии”, каза министър Добрев.

На въпрос дали кризата е свършила министър Делян Добрев отговори: „Това, че кризата не е новината номер едно, въобще не ме успокоява, защото ние има още много какво да постигнем в тази посока. 1% икономически растеж е положителен и впечатляващ на фона на цяла Европа, която отново е в рецесия, но това далеч не е достатъчно за българските компании и за хората в България. Имаме много какво да направим. Следващата година трябва да подкрепим малко повече експортно значимите предприятия".

Министърът се обяви и за облекчаване на тоталната забрана за пушене в заведенията, но без да се нарушават правата на непушачите. Той определи като „отчайващи" оборотите на заведенията от средата на годината.

Икономическият министър допълни, че след атентата в Бургас, инвестиционната ситуация у нас се е успокоила. Въпреки че има спад на туристите от Израел, останалите чужди туристи са се увеличили, затова годината ще завърши с ръст.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама