НОВИНИ


Парламентът прие промените в Закона за здравното осигуряване

6 5061 20.12.2012
Парламентът прие промените в Закона за здравното осигуряване
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за здравното осигуряване, предложени от ГЕРБ. Предложените промени от опозицията – БСП и Синята коалиция, бяха отхвърлени.



Гласуваните на първо четене промени предвиждат НЗОК да финансира и допълнителните дейности за 2013 г. Промените се наложиха, след отказа на Българския лекарски съюз да подпише рамковото споразумение.

Здравният министър Десислава Атанасова каза в пленарна зала, че трябва да бъде гарантирана медицинската помощ за 2013 г. и именно с това са свързани промените, предложени от депутатите от ГЕРБ. Тя хвърли реплика към опозицията, като каза, че дългият престой от над 20 години в парламента е “отдалечил някои депутати от лекарската им професия и те са забравили кое е обществено здраве, кое е медицински дейности”.

„Сигурно е трудно да се направи разлика между анестезиология и интензивни грижи. Трябва да правите разлика между това кое е обществено здраве, как се финансира. Никой от лекарския съюз не е казал нещо против допълнителните дейности”, отговори депутатът от ДПС Хасан Адемов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама