НОВИНИ


This is the end? Великобритания напуска ЕС?

18 6032 28.12.2012
This is the end? Великобритания напуска ЕС?

Според ексшефа на ЕК Жак Делор Великобритания може да влезе в друг тип политическо и икономическо партньорство. Повече от 50% от британците искат страната да напусне ЕС; страната не е член на Еврозоната.



Великобритания може да напусне Европейския съюз и да влезе в друг тип политическо и икономическо партньорство с блока. Това заяви бившият шеф на Европейската комисия Жак Делор, съобщава „Дейли Стар", пише news.bg.
 

„Британците са изключително загрижени за икономическите си интереси и нищо друго. На тях може да им бъде предложена различна форма на партньорство", каза Делор в интервю за германския всекидневник „Ханделсблат".
 

Според последни социологически проучвания повече от 50% от британците искат страната да напусне Европейския съюз. Британският премиер Дейвид Камерън, който е под голям натиск от евроскептичните в неговата Консервативна партия заяви миналият месец, че все още подкрепя членството на Великобритания в ЕС, но иска "ново споразумение", включващо процедура за неучастие по ключови проблеми.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама