НОВИНИ


Ралх Уилиям Рико е един от помагачите на атентатора в Бургас

8 5220 03.01.2013
Ралх Уилиям Рико е един от помагачите на атентатора в Бургас

Изготвен е нов портрет на извършителя на атентата в Бургас. Това се е наложило след получени нови данни от антропологични експертизи. Вече е ясен кой е един от предполагаемите двама съучастници на терориста, взривил бомбата.



По думите на завеждащия Окръжен следствен отдел в Бургас - Станелия Караджова, единият от помагачите се е подвизавал с името Ралх Уилиям Рико. Разследването е събрало данни за още едно - четвърто лице, съпричастно към атентата, но по установяването на неговата самоличност, както и за контактите с другите три, все още се работи.

 

Според разследващите, не може да се направи пълно описание на случилото се в последните минути, защото липсват показания на лица, които са били в близост до мястото и са видели действията на атентатора, непосредствено преди взрива. Поведението на извършителя в дните преди атентата показва, че той не е имал намерение да слага край на живота си. Заключението е направено на база разкази на свидетели, които са го разпознали в хода на разследването, и при анализ на записи от камери.

Възможностите според експертите са две - или да е натиснал погрешка бутона, или да е настанала суматоха, при която бомбата е била неволно активирана. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама