НОВИНИ


Падна глава заради гафа на президентството

49 10139 03.01.2013
Падна глава заради гафа на президентството
Илия Павлов

Служителката на "Балкантурист", която сбъркала Скалистите планини с Пампорово, вече е уволнена. Скалистите планини заместили Пампорово на сайта на „Балкантурист”, който е собственост на някогашната Мултигруп на убития Илия Павлов, заради „копи пейст”.



Това обяви по Дарик директорът на туристическата фирма Нели Сандалска. Грешката с планиниския пейзаж, който вместо да онагледи планините ни в Пампорово, прати зрителите в Колорадо, станала заради "копи пейст" от сайта на "Балкантурист", където фотото било сбъркано. Заради този гаф Сандалска е решила да уволни служителката си.

Оказва се обаче, че грешната снимка е взета за речта на президента от сайта на "Балкантурист" без разрешение на фирмата. От президентството също никой не загрял, че това е фирма от империята на Мултигруп на Илия Павлов, който бе застрелян пред офиса на корпорацията. В момента туристическата фирма е собственост на вдовицата на Павлов - Дарина Павлова, която преди няколко месеца разкри пред италианско списание интимните си преживявания с бившия италиански премиер Силвио Берлускони.
 
Никой не ме е потърсил, за да каже, че ще използва снимки от сайта ни, заяви Сандалска, която е изпълнителен директор. Тя е категорична, че всички кадри на сайта на "Балкантурист" ще бъдат проверени, за да не се допуснат нови грешки от страна на служителите й.

Въпреки че с гафа България влезе и в световните медии, Сандалска счита, че той не се е отразил зле на имиджа нито на страната ни, нито на президента.
Възможно е обаче да се отрази на имиджа на президентството, което ползва снимки на фирма на застреляния Илия Павлов, без дори да знае за това, коментират наблюдатели.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама