НОВИНИ


От баницата на Станишев изскочи "точка на катастрофата ГЕРБ"

30 6729 04.01.2013
От баницата на Станишев изскочи "точка на катастрофата ГЕРБ"
Сергей Станишев

След като премиерът Бойко Борисов традиционно изпрати вината относно скандала с несебърските дюни към Тройната коалиция, бившият министър-председател Сергей Станишев видя реакцията му като лъжливо извинение за заплетената ситуация.



„Сегашната власт е централизирана, персонифицирана, няма важно решение, което да не минава през министър-председателя и тесния кръг около него. Служителите в министерството на земеделието трудно биха направили такова фрапиращо нарушение, ако нямаха "зелена светлина" отгоре”, отправи ответни обвинения червеният лидер, предава bTV. И призова: „Стига са си мили ръцете с предишното правителство”.

По думите му случващото се е фрапиращо нарушение по закона за устройство на Черноморието, очевидна далавера и корупция, които се случват не през 2007 година, а през 2012-а. Според него изготвянето на специализирана карта, която да определи параметрите на дюните, е започнала по времето на Тройната коалиция, но е била спряна с идването на власт на ГЕРБ.

Той обяви още, че БСП иска парламентарна анкетна комисия да проучи случая с дюните в Несебър, а не „измислена” такава на Мирослав Найденов.

Встрани от политическата полемика лидерът на „червените” изтегли традиционния си късмет от новогодишната баница в централата на партията. Падна му се "Точка на катастрофата ГЕРБ".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама