НОВИНИ


Вдигат жп билетите с 5 %

5 5691 09.01.2013
Вдигат жп билетите с 5 %

Най-вероятно ще бъде прието предложението за повишаване на цените на билетите на БДЖ с 5%. Това съобщи след заседанието на кабинета министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Въпреки това - цените на железопътния транспорт ще останат най-ниски в държавата.


 

Увеличението е абсолютно нефрапиращо. 5% считам, че няма да представляват проблем като увеличение”, каза Московски.
Преписката в момента е в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за анализ. Вероятно становището на министерството ще е готово до няколко дни.

 

„Аз лично не съм чел мотивите за искане повишаването на цени, но при всички положения част от аргументите е и увеличаването на акцизите”, заяви Ивайло Московски. Решението ще влезе в сила няколко дни.

 

Транспортният министър изрази надежда процедурата по приватизация на БДЖ "Товарни превози" да породи едно хубаво състезание, за да може да се постигне най-високата цена и най-добрите параметри". „Предполагам, че има сериозни инвеститори зад тези адвокатски кантори”, каза Московски, на въпрос за адвокатите, които представляват фирми, подали документи за приватизацията на БДЖ „Товарни превози”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама