НОВИНИ


БСП иска анкетна комисия за "Дюни гейт"

16 5267 09.01.2013
БСП иска анкетна комисия за "Дюни гейт"

БСП предлага Народното събрание да създаде анкетна комисия, която да провери всички факти, обстоятелства и данни по скандала със сделката с дюни край Несебър, довел до облагодетелстване на близки до управляващите.


 

Левицата тепърва събира нужните 48 подписа, за да бъде внесено предложението в парламента, но премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов вече поръча на депутатите си да подкрепят такова предложение, ако проверката обхваща периода от 2003 г. досега. 

"Ние сме готови, ако има нагласа в другите парламентарни групи, да подкрепим разширяване на обхвата на проверката, още повече, че от 2003 г. действа Законът за горите", каза зам.- председателят на групата на БСП Ангел Найденов.

 

Според БСП освобождаване на шефовете на Агенцията по горите Бисер Дачев и на екоинспекцията в Бургас Бойчо Георгиев не е достатъчно за поемането на политическа отговорност по този скандал. Те са бушони , каза Найденов и за пореден път посочи като отговорни министрите на земеделието, на регионалното развитие, на екологията, самия премиер и партията ГЕРБ. 

 

По-рано лидерът на РЗС Яне Янев, който е председател на временната комисия за проверка на корупционни схеми по високите етажи на властта, обяви, че неговото звено ще се самосезира до края на седмицата и обеща резултати след месец. 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама