НОВИНИ


Михаил Миков упрекна ГЕРБ за "Дюнигейт"

25 5033 10.01.2013
Михаил Миков упрекна ГЕРБ за "Дюнигейт"
Михаил Миков

Аферата „Дюнигейт” е част от корупционните практики на ГЕРБ. Този коментар от страна на депутата от БСП и бивш вътрешен министър Михаил Миков ядоса събеседника му Димитър Лазаров от ГЕРБ.



 „Трябва да замълчите”, скочи Лазаров в студиото на bTV, припомняйки за скандалните заменки на Тройната коалиция, а Миков отвърна: „Добре, крадете си на спокойствие”.
 
Според депутатът от ГЕРБ партията реагира незабавно в случаи като „Дюнигейт” и волята ѝ за справяне с корупцията е налице. „Да, затова една година задържат доклада за Боянова”, опонира „червеният” народен представител.

Поводът за гневната му реакция стана фактът, че зам. –министърът на земеделието Светлана Боянова, за която стана ясно, че е държавният служител, подписал документа за спорния парцел в Несебър, е била проверявана от Главния инспекторат на МС по сигнал за нарушения в земеделското министерство, свързани с евросредства.

Двамата депутати се скараха и по темата „Конституционен съд”. По думите на Миков след скандалните номинации, хората вече ги е страх да се кандидатират за съдии в КС, защото ще останат без работа.
„Просто не могат да приемат, че има прозрачни процедури”, бе обяснението на Лазаров. „Каквото каже премиерът, това става”, заключи Миков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама