НОВИНИ


Искаме опровержение от списание "Еспресо" за педофилските лъжи

8 5584 16.01.2013
Искаме опровержение от списание "Еспресо" за педофилските лъжи

Директорът на дома за деца, лишени от родителска грижа в с. Страхилово, Светла Петрова заяви, че италиански журналист не е стъпвал там.



Сп. „Еспресо" посвети шокираща статия за случаи на сексуално насилие, педофилия и проституция с малолетни в дома.

От редакцията на списанието дадоха уклончиви отговори на кореспондента на bTV в Италия. Авторът на материала така и не обяснил дали е говорил с насилваните деца, които са осиновени на Ботуша. Асоциацията, която е посредничила при осиновяването на трите деца - две сестри и братчето им, е обидена на „Еспресо", както и на автора на текста Фабрицио Гати.

От „Закрила на детето" знаят за случая от октомври, заяви шефът на агенцията Калин Каменов: „Техен психолог се срещнал с децата и констатирал, че те разказват за сексуални отношения помежду си. Родителите са отказали помощ и са решили сами да действат. Не са изпратили друго мнение на специалисти."

Според Каменов италианското семейство искало да вземе само двете момичета. Направили компромис и се съгласили да осиновят момчето, което е на 11 г. После осиновителите искали да върнат момчето. Именно затова бащата е лъгал, че то и сестрите му си играели на „чичо доктор", заподозря Каменов.

В първия италиански доклад на социалните служби пише, че децата се чувстват добре. Във втория обаче се говори за насилие, но за него е споделено от бащата. Родителят отказва да даде повече подробности. В последствие решава да разгласи случая в медиите.

Шефът на дома в Страхилово, където са живели трите деца, обясни, че няма как да са имали сексуални контакти помежду си. Момичетата и момченцето били в отделни групи, спели в отделни стаи, между които нощем има дежурен служител на дома.

„И трите деца бяха палави, но нормално детско палави", заяви Светла Петрова.

„По 5 признака сме засичали сигнала, няма как да грешим", твърди Калин Каменов. Той е издал актове за 42 000 лв. през 2012 г. за допускане на насилие към деца, но Страхилово не е сред домовете, за които има такива съмнения.

Каменов се зарече, че българските власти ще искат официално опровержение на страниците на италианското списание „Еспресо”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама