НОВИНИ


Покрай Доган да не бъдат затъмнени други скандали, призова Станишев

102 5413 20.01.2013
Покрай Доган да не бъдат затъмнени други скандали, призова Станишев

Ако има сценарии за покушението над Ахмед Доган, то той е бил на тези, които са искали да затъмнят реалното събитие, а именно оттеглянето му от поста на лидер на една големите партии у нас. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев по повод вчерашното нападение над лидера на ДПС.




На въпрос дали има пробив в системата за сигурност, Станишев коментира, че службите трябва да отговарят на много въпроси. По-важното, според него, е изводите, които ще си направят държавниците и политиците.

Позицията на левицата спрямо нападението над Ахмед Доган е единна, заяви Сергей Станишев и отново подчерта, че не може да става въпрос за сценарий: „Ако има сценарий, то той е на тези, които искаха да затъмнят реалното събитие - неговото оттегляне като лидер на една от големите партии в България, изборът на Местан и политическите послания, които са налице в този доклад. Много ясно се казва, че има заплаха за демокрацията в България. Вчерашното покушение, действията на този младеж, са вследствие на една среда, която се насажда от немалко политици. Това е тяхна отговорност. За Доган беше важно, че това, което имаше намерение да направи - да се оттегли, го направи".

Лидерът на левицата заяви опасенията си, че заради нападението могат да бъдат затъмнени други скандали, като тези с дюните в Несебър и работниците от ВМЗ-Сопот: „Да не изчезнат и да не се затъмнят и други актуални и важни обществени въпроси. Защото кой въпрос е решен?! Всеки следващ скандал засенчва предишния скандал, който не се разрешава и никой не поема отговорност. Ако Борисов не предприеме никакви действия по отношение на тях, той поема политическата отговорност, защото постоянно той твърди и внушава, че има 100 очи, 100 уши - знае всичко, каквото се случва в държавата. Това означава ли, че той е знаел за всичките тези безобразия".

По повод призива на вътрешния министър Цветан Цветанов политическите партии да бъдат умерени в изказванията си за случая, Станишев каза, че ГЕРБ разчитат на конфронтацията и черпят сили от нея.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама