НОВИНИ


Охраната на Доган трябваше да стреля, смята експертът Ив. Лозанов

32 7599 24.01.2013
Охраната на Доган трябваше да стреля, смята експертът Ив. Лозанов
Ивайло Лозанов

Екипът, който охраняваше Доган се издъни жестоко. Не видях нито един от тях да действа светкавично, а някакъв кмет от ДПС стигна пръв до лидера си да го спасява. Това е абсурдно.



Ако гардовете бяха произвели изстрел, има безопасни зони в залата, знаят се, щяха да отклонят вниманието на нападателя, да го спрат и да изведат лидера на ДПС. Това не стана. Логично, защото гардовете на Доган са от 6 години край него, превърнали са се в част от „семейството” му и бдителността е паднала. Това заяви специално за Фрог нюз полк.о.р. Ивайло Лозанов, дългогодишен служител в НСО, охранявал едни от най-високопоставените българи след 10.11.1989 г.

Наказанията на Георги Райков и Георги Занев от НСО са логични. Редно беше обаче ръководството да подаде оставка, защото издънката в НДК е огромна. След проверката президентът трябваше да прецени дали да приеме тази оставка или не, смята Лозанов, който е завършил специализирани курсове в чужбина. 

 

Двама служители на НСО бяха наказани с дисциплинарни уволнения заради инцидента с Ахмед Доган. Това обяви на пресконференция началникът на службата ген. Тодор Коджейков. Той представи резултатите от вътрешната проверка в службата за нападението над Ахмед Доган в събота.

 

Уволнените са началникът на екипа за лична охрана и началникът на екипа за осигуряване на мероприятието, каза Коджейков и допълни, че двамата началници са старши офицери с дългогодишен трудов стаж. Той не назова имената на уволнените, но медии съобщиха, че това са  Георги Занев и Георги Райков.

 

Пред журналисти Георги Райков обяви, че ще обжалва заповедта за дисциплинарно уволнение. Райков чакаше журналистите след пресконференцията на ръководството на НСО, за да говори с тях. "Това уволнение за мен лично беше изненада. Очаквах дисциплинарно наказание, но не толкова крайно", каза полк. Райков. Той се възприемал като изкупителна жертва.


"Броят на охарнителите в НДК е бил достатъчен по време на конференцията на ДПС, но прегледаните видеоматериал и рапортите на служителите показват, че разположението на хората е по неправилен начин. Имало е оставен подход към трибуната", заяви ген. Коджейков на пресконференцията.

 

Наказанията сами по себе си са част от един много обективен процес, който тече в НСО, както и в сектор "Сигурност" като цяло. Това заяви пред журналисти в курорта Пампорово президентът Росен Плевнелиев. Така той коментира наказанията на служители от НСО след инцидента с Ахмед Доган.Според държавния глава, наред с наложените тежки наказания е направен и обективен анализ, в който са се включили "много експерти и много хора, които отговарят с действията си и с подписите си". "Радвам се, че този обективен анализ тепърва ще стои на дневен ред", допълни президентът.


ВНИМАНИЕ! Сензационно интервю с полк.о.р. Ивайло Лозанов четете в рубриката „Гласът на жабата”. В него ще откриете причините за издънката в НДК и какво трябва да се направи, за да не загиват политици.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама