НОВИНИ


Царската щерка Калина взима наш паспорт

25 7785 25.01.2013
Царската щерка Калина взима наш паспорт
Княгиня Калина

Княгиня Калина се надява всеки момент да получи български паспорт. Дъщерята на Симеон Саксбобургготски се кани да стане национал по конен спорт.



Царската щерка каца в София в неделя заедно със съпруга си Китин Муньос и синът им Симеон Хасан. Семейството ще отпразнува на патерица рождения ден на Калина, който беше на 19 януари, пише Стандарт.

За да одобрена молбата й за български паспорт любимката на Симеон трябвало да събира документи от Мароко, Испания и от сватбата си у нас, довериха близки до царското семейство. 

"При положение, че единият й родител е българин, тя би трябвало да поиска натурализация и не би имала проблеми да получи гражданство", заявиха от правосъдното министерство. От федерацията ни по конен спорт чакат с нетърпение Калина да стане българка по паспорт. Тя може да бъде картотекирана в клуба в Нова Загора, където княгинята и синът й вече са яздили. Това ще предложи на среща със Сакскобургготски днес шефката на клуба в Нова Загора "Макс-99" Йонка Максимова, която е многократна републиканска шампионка. Ако Калина се съгласи, ще й бъде предложен расов кон от немската порода Холщайнер.
 

Царската щерка се слави като много добра ездачка и тренира усърдно. Преди няколко месеца Калина и Симеон Хасан са гостували в базата край Нова Загора. Те останали много доволни и дори пренощували там. Наскоро княгинята наследила 4 расови коня, които дама със синя кръв й подарила.

В неделя семейство Муньос ще останат в софийската резиденция „Врана” за радост на Симеон и Маргарита. В следващите дни обаче те ще се преместят в любимия дворец на Калина – Царска Бистрица в Боровец. Там  малкият Симеон Хасан ще се учи да кара ски, тъй като в Мароко, където семейството живее, няма сняг. Внукът на царя ще навърши 6 г. на 14 март. Той беше роден в бившата Правителствена болница в София през 2007 г. Говори свободно български,  френски и испански, разбира и малко арабски. Ако Калина приеме офертата да се картотекира в конния клуб в Нова Загора, се очаква фамилията да гостува и там.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама