НОВИНИ


Гледат делото за убийството на Яна Кръстева

4 7198 31.01.2013
Гледат делото за убийството на Яна Кръстева
обвиняемият Николай Русинов

Софийският градски съд даде ход на делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Обвинен за жестокото престъпление е 35-годишният Николай Русинов-Чеци.



„Ако Николай Русинов се окаже убиецът, той трябва да получи най-тежкото наказание. Съжалявам само, че точно в навечерието на демокрацията президентът Желю Желев отмени смъртната присъда, защото за най-тежки престъпления, каквото е убийството на дъщеря ми, тя трябва да бъде прилагана", каза пред журналисти бащата на Яна Кръстева - Явор Кръстев преди началото на делото срещу Николай Русинов - Чеци.
 

На 28 ноември 2012 г. прокуратурата повдигна обвинение на Русинов за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през 2011 година. В момента той има мярка за неотклонение „задържане под стража", тъй като на 12 декември 2012 г. Софийски градски съд реши, че има опасност Русинов да извърши ново престъпление или да се укрие.
 

Минути преди началото на делото майката на Николай Русинов заяви пред журналисти, че синът й не е убиецът на Яна Кръстева.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама