НОВИНИ


Бившата приятелка на Октай: Беше против етническите конфликти

6 8379 02.02.2013
Бившата приятелка на Октай: Беше против етническите конфликти
Мария Желязкова bTV

Познавам се с Октай от 3 години. За мен той е почтен, с идеали, лъчезарен и позитивен човек. Според мен той искаше да отправи едно послание, а не да убива. Твърдя го, защото го познавам като човек.


 

Това каза бившата приятелка на Октай Енимехмедов - Мария Желязкова пред bTV.

"Появих се в съда в негова защита, за да мога да го видя и подкрепя, защото това е единственият начин да изразя моралната си подкрепа", добави тя. Според думите й близките на Октай са много притеснени за него, най-вече за здравето му след побоя, който му бе нанесен от делегатите на конференцията.

Тя разказа, че са били заедно около две години. Не са живели заедно, защото разстоянието Бургас - София ги е делило. Но винаги се е грижил за децата й, въпреки че не са негови.

 

Според думите й той е поддържал сайт, в който свободно може да изразиш мнението си за политици, актьори, известни личности. Там обаче той не е изразявал личната си позиция. Пред нея той никога не е говорил за конкретни политически партии, но е споделял негодуванието си срещу ситуацията у нас. Бил е против етническите конфликти и се е чувствал повече българин.

 

“Говорехме за политиката, че не е на добре. Не е говорил конкретно за ДПС,” казва Мария.

Пътищата са ги разделили. Той й е предложил да живее при него в София, но тя е имала ангажименти в Бургас. Оттогава са се чували няколко пъти, предимно по празниците.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама